| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W misce wymieszaj mikserem miękką Kasię, cukier puder, cukier waniliowy, jajko i olej. |
| Krok 2 |
| Dwie łyżki mąki zostaw na potem. Resztę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodawaj partiami, do masy w misce, ciągle mieszając. |
| Krok 3 |
| Otrzymane (dość luźne) ciasto podziel na trzy części. Do jednej dodaj pozostawioną mąkę, do drugiej kakao, do trzeciej czekoladę. Zagnieć. |
| Krok 4 |
| Z ciasta zrób małe kuleczki wielkości orzecha laskowego. |
| Krok 5 |
| Składaj po sześć kulek (po dwie każdego koloru) i sklej w kulkę. Lekko spłaszcz w dłoniach i okrężnym ruchem nadaj ciasteczkom kształt wiatraczków. |
| Krok 6 |
| Ciasteczka ułóż na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 10 minut w 160 st.C. |