Przygotowanie |
Krok 1 |
W misce wymieszaj mikserem miękką Kasię, cukier puder, cukier waniliowy, jajko i olej. |
Krok 2 |
Dwie łyżki mąki zostaw na potem. Resztę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodawaj partiami, do masy w misce, ciągle mieszając. |
Krok 3 |
Otrzymane (dość luźne) ciasto podziel na trzy części. Do jednej dodaj pozostawioną mąkę, do drugiej kakao, do trzeciej czekoladę. Zagnieć. |
Krok 4 |
Z ciasta zrób małe kuleczki wielkości orzecha laskowego. |
Krok 5 |
Składaj po sześć kulek (po dwie każdego koloru) i sklej w kulkę. Lekko spłaszcz w dłoniach i okrężnym ruchem nadaj ciasteczkom kształt wiatraczków. |
Krok 6 |
Ciasteczka ułóż na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 10 minut w 160 st.C. |