| |||||||||
| Składniki | ||
| sól | 1 szczypta | |
| masło | 100 gramów | |
| papryka | 1 łyżeczka | |
| kwaśna śmietana | 2 łyżki | |
| ogórek | 0.5 sztuk | |
| papryka konserwowa | 1 sztuka | |
| szczypiorek posiekany | 1 łyżka | |
| tłusty ser biały | 250 gramów | |
| por posiekany | 0.3 szklanek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Biały ser i masło utrzyj na jednolitą masę. |
| Krok 2 |
| Dodaj słodką paprykę w proszku, dokładnie wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Ogórka, pora, paprykę pokrój w drobną kostkę i wraz ze śmietaną dodaj do sera. |
| Krok 4 |
| Dokładnie wymieszaj i schłódź w lodówce. |
| Autor: pasibrzuch |