Twarożek wiejski z pomidorem i ogórkiem, kanapki z polędwicą łososiową
  • 5 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • twarożek wiejski light - 150 gramów
  • pomidor - 0.5 sztuk
  • mały ogórek zielony - 1 sztuka
  • szczypiorek - 1 łyżka
  • cienka kromka chleba żytniego razowego - 2 sztuki
  • Flora ProActiv - 2 łyżeczki
  • sałata rzymska mini - 2 listków
  • polędwica łososiowa - 2 plastry

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą.
  2. Pomidora i ogórka pokrój w drobną kostkę, szczypiorek posiekaj.
  3. Twarożek przełóż do miseczki, dodaj do niego posiekane warzywa i dokładnie wymieszaj.
  4. Pieczywo posmaruj Florą ProActiv, połóż sałatę, następnie plasterki polędwicy, podaj z twarożkiem.