| |||||||||
| Składniki | ||
| twarożek wiejski | 800 gramów | |
| duży pomidor | 1 sztuka | |
| duży ogórek zielony | 2 sztuki | |
| cykoria | 2 sztuki | |
| szczypiorek | 4 łyżki | |
| kromka chleba graham | 8 sztuk | |
| Flora Original | 4 łyżeczki | |
| średni liść sałaty zielonej | 8 sztuk | |
| polędwica sopocka | 16 plastrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Pomidora, ogórka pokrój w niedużą kostkę. Cykorię pokrój w paski. |
| Krok 2 |
| Twarożek przełóż do miseczki, dodaj do niego posiekane warzywa i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Pieczywo posmaruj Florą Original, połóż liści sałaty, plasterki polędwicy, szczypiorek posiekaj i posyp po twarożku, podaj razem z twarożkiem. |
| Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus |