Twarożek z warzywami

12


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
twarożek wiejski800 gramów
duży pomidor 1 sztuka
duży ogórek zielony2 sztuki
cykoria2 sztuki
szczypiorek4 łyżki
kromka chleba graham8 sztuk
Flora Original4 łyżeczki
średni liść sałaty zielonej8 sztuk
polędwica sopocka 16 plastrów
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Pomidora, ogórka pokrój w niedużą kostkę. Cykorię pokrój w paski.
Krok 2
Twarożek przełóż do miseczki, dodaj do niego posiekane warzywa i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Pieczywo posmaruj Florą Original, połóż liści sałaty, plasterki polędwicy, szczypiorek posiekaj i posyp po twarożku, podaj razem z twarożkiem.
Autor: mgr inż. Małgorzata MękusPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl