|
Składniki | ||
twarożek wiejski | 800 gramów | |
duży pomidor | 1 sztuka | |
duży ogórek zielony | 2 sztuki | |
cykoria | 2 sztuki | |
szczypiorek | 4 łyżki | |
kromka chleba graham | 8 sztuk | |
Flora Original | 4 łyżeczki | |
średni liść sałaty zielonej | 8 sztuk | |
polędwica sopocka | 16 plastrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Pomidora, ogórka pokrój w niedużą kostkę. Cykorię pokrój w paski. |
Krok 2 |
Twarożek przełóż do miseczki, dodaj do niego posiekane warzywa i dokładnie wymieszaj. |
Krok 3 |
Pieczywo posmaruj Florą Original, połóż liści sałaty, plasterki polędwicy, szczypiorek posiekaj i posyp po twarożku, podaj razem z twarożkiem. |
Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus |