Twarożek z warzywami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • twarożek wiejski - 800 gramów
  • duży pomidor - 1 sztuka
  • duży ogórek zielony - 2 sztuki
  • cykoria - 2 sztuki
  • szczypiorek - 4 łyżki
  • kromka chleba graham - 8 sztuk
  • Flora Original - 4 łyżeczki
  • średni liść sałaty zielonej - 8 sztuk
  • polędwica sopocka - 16 plastrów

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Pomidora, ogórka pokrój w niedużą kostkę. Cykorię pokrój w paski.
  2. Twarożek przełóż do miseczki, dodaj do niego posiekane warzywa i dokładnie wymieszaj.
  3. Pieczywo posmaruj Florą Original, połóż liści sałaty, plasterki polędwicy, szczypiorek posiekaj i posyp po twarożku, podaj razem z twarożkiem.