PRZEPISY.PL
Tymbaliki z kurczaka - autor: przepisy.pl

Tymbaliki z kurczaka

  • 60
  • 6
  • Łatwe
  • 0
97
osób dodało do Mniamlisty
97
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • żelatyna50 g
  • ziele angielskie4 ziarna
  • liść laurowy1 szt
  • ziarna czarnego pieprzu4 ziarna
  • woda1 l
  • cytryna do dekoracji
  • Krok 1

    Zalej warzywa i mięso 1 litrem zimnej wody, po czym doprowadź do wrzenia i zbierz powstałą pianę.
  • Krok 2

    Dodaj przyprawy i dwie bulionetki Knorr. Ugotuj intensywny bulion, a następnie go przecedź.
  • Krok 3

    Pokrój mięso i marchewkę na drobne kawałki.
  • Krok 4

    Dodaj do wywaru roztrzepane białka jajek, całość zagotuj i przecedź przez gazę.
  • Krok 5

    Następnie wsyp do wywaru żelatynę i mieszaj do jej rozpuszczenia.
  • Krok 6

    Włóż przygotowane mięso z kurczaka, kawałki marchewki oraz zielony groszek do foremek i zalej je wywarem, po czym wstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia. Podawaj gotowe tymbaliki z kawałkami cytryny.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka drobiowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

65
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
487
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
123
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
1744
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Łatwe