UCIERANE CIASTO Z OWOCAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

6 łyżek

1.5 szklanki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

dodatkowo:

100 gramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto połączyć za pomocą miksera. Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.

Krok 2

Ciasto przelać do tortownicy. Na wierzch wysypać kokos - a to dlatego, aby owoce nie opadły na dno. Na wiórkach ułożyć połówki owoców.

Krok 3

Piec w temp. 180 stopni godzinę (za pierwszym razem piekłam ciasto 1 godzinę i 5 minut, a kolejnym razem niecałą godzinę, dlatego należy sprawdzać stan upieczenia ciasta przy pomocy wykałaczki).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • UCIERANE CIASTO Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • UCIERANE CIASTO Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • UCIERANE CIASTO Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • UCIERANE CIASTO Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • UCIERANE CIASTO Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • UCIERANE CIASTO Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • UCIERANE CIASTO Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Crumble z owocami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej