Ucierane z jabłkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

2.5 szklanki

1.5 kilograma

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyć, obrać i podgotować na małym ogniu do miękkości.

Krok 2

Jajka utrzeć z cukrem, dodać miękką Kasię i ucierać, na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia.

Krok 3

Podzielić na dwie części.

Krok 4

Jedną część wyłożyć na blachę, podpiec w piekarniku 10 min.

Krok 5

Wyciągnąć i wyłożyć na to jabłka, oprószyć cynamonem, i na to wyłożyć drugą część ciasta.

Krok 6

Piec w temp. 180 C około 45 minut, do zarumienienia.

Krok 7

Blaszka o wymiarach 30x24.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej