Ucierane z jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

1 szklanka

3 sztuki

2.5 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyć, obrać i podgotować na małym ogniu do miękkości.

Krok 2

Jajka utrzeć z cukrem, dodać miękką Kasię i ucierać, na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia.

Krok 3

Podzielić na dwie części.

Krok 4

Jedną część wyłożyć na blachę, podpiec w piekarniku 10 min.

Krok 5

Wyciągnąć i wyłożyć na to jabłka, oprószyć cynamonem, i na to wyłożyć drugą część ciasta.

Krok 6

Piec w temp. 180 C około 45 minut, do zarumienienia.

Krok 7

Blaszka o wymiarach 30x24.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej