Ucierane z jabłkami

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
jabłko1.5 kilogramów
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
cukier1 szklanka
jajko3 sztuki
mąka2.5 szklanki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Jabłka umyć, obrać i podgotować na małym ogniu do miękkości.
Krok 2
Jajka utrzeć z cukrem, dodać miękką Kasię i ucierać, na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Krok 3
Podzielić na dwie części.
Krok 4
Jedną część wyłożyć na blachę, podpiec w piekarniku 10 min.
Krok 5
Wyciągnąć i wyłożyć na to jabłka, oprószyć cynamonem, i na to wyłożyć drugą część ciasta.
Krok 6
Piec w temp. 180 C około 45 minut, do zarumienienia.
Krok 7
Blaszka o wymiarach 30x24.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl