|
Składniki | ||
jabłko | 1.5 kilogramów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
cukier | 1 szklanka | |
jajko | 3 sztuki | |
mąka | 2.5 szklanki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jabłka umyć, obrać i podgotować na małym ogniu do miękkości. |
Krok 2 |
Jajka utrzeć z cukrem, dodać miękką Kasię i ucierać, na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia. |
Krok 3 |
Podzielić na dwie części. |
Krok 4 |
Jedną część wyłożyć na blachę, podpiec w piekarniku 10 min. |
Krok 5 |
Wyciągnąć i wyłożyć na to jabłka, oprószyć cynamonem, i na to wyłożyć drugą część ciasta. |
Krok 6 |
Piec w temp. 180 C około 45 minut, do zarumienienia. |
Krok 7 |
Blaszka o wymiarach 30x24. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |