| |||||||||
| Składniki | ||
| jabłko | 1.5 kilogramów | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| cukier | 1 szklanka | |
| jajko | 3 sztuki | |
| mąka | 2.5 szklanki | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jabłka umyć, obrać i podgotować na małym ogniu do miękkości. |
| Krok 2 |
| Jajka utrzeć z cukrem, dodać miękką Kasię i ucierać, na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia. |
| Krok 3 |
| Podzielić na dwie części. |
| Krok 4 |
| Jedną część wyłożyć na blachę, podpiec w piekarniku 10 min. |
| Krok 5 |
| Wyciągnąć i wyłożyć na to jabłka, oprószyć cynamonem, i na to wyłożyć drugą część ciasta. |
| Krok 6 |
| Piec w temp. 180 C około 45 minut, do zarumienienia. |
| Krok 7 |
| Blaszka o wymiarach 30x24. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |