Ucierane z jabłkami
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 45 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • jabłko - 1.5 kilogramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukier - 1 szklanka
  • jajko - 3 sztuki
  • mąka - 2.5 szklanki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Jabłka umyć, obrać i podgotować na małym ogniu do miękkości.
  2. Jajka utrzeć z cukrem, dodać miękką Kasię i ucierać, na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia.
  3. Podzielić na dwie części.
  4. Jedną część wyłożyć na blachę, podpiec w piekarniku 10 min.
  5. Wyciągnąć i wyłożyć na to jabłka, oprószyć cynamonem, i na to wyłożyć drugą część ciasta.
  6. Piec w temp. 180 C około 45 minut, do zarumienienia.
  7. Blaszka o wymiarach 30x24.