| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wykonanie ciasta: Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy Kasię, dalej ucieramy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy. |
| Krok 2 |
| Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta. Połowę ciasta wykładamy na blachę, na cieście układamy pokrojone na ćwiartki brzoskwinie. |
| Krok 3 |
| Do drugiej połowy ciasta dodajemy masę makową i delikatnie mieszamy. Makowe ciasto wykładamy na brzoskwinie i pieczemy. |
| Krok 4 |
| Wykonanie masy: Z podanych składników: mleka, budyniu, żółtek, cukru ugotować budyń. Wystudzić. |
| Krok 5 |
| Kasię utrzeć, do utartej dodać po trochę zmielonego sera, a następnie przestudzony budyń. Utrzeć na gładką masę. |
| Krok 6 |
| Masę wyłożyć na zimne ciasto. Wierzch polać polewą. |