Ucierane z makiem i brzoskwiniami

6


Średnie


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
cukier1 szklanka
cukier waniliowy1 opakowanie
jajko6 sztuk
mąka2 szklanki
gotowa masa makowa1 puszka
proszek do pieczenia2 łyżeczki
brzoskwinie1 puszka
Masa:
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
budyń waniliowy1 opakowanie
mleko0.5 litrów
cukier1 szklanka
żółtko2 sztuki
ser biały15 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Wykonanie ciasta: Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy Kasię, dalej ucieramy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy.
Krok 2
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta. Połowę ciasta wykładamy na blachę, na cieście układamy pokrojone na ćwiartki brzoskwinie.
Krok 3
Do drugiej połowy ciasta dodajemy masę makową i delikatnie mieszamy. Makowe ciasto wykładamy na brzoskwinie i pieczemy.
Krok 4
Wykonanie masy: Z podanych składników: mleka, budyniu, żółtek, cukru ugotować budyń. Wystudzić.
Krok 5
Kasię utrzeć, do utartej dodać po trochę zmielonego sera, a następnie przestudzony budyń. Utrzeć na gładką masę.
Krok 6
Masę wyłożyć na zimne ciasto. Wierzch polać polewą.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl