Przygotowanie |
Krok 1 |
Wykonanie ciasta: Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy Kasię, dalej ucieramy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy. |
Krok 2 |
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta. Połowę ciasta wykładamy na blachę, na cieście układamy pokrojone na ćwiartki brzoskwinie. |
Krok 3 |
Do drugiej połowy ciasta dodajemy masę makową i delikatnie mieszamy. Makowe ciasto wykładamy na brzoskwinie i pieczemy. |
Krok 4 |
Wykonanie masy: Z podanych składników: mleka, budyniu, żółtek, cukru ugotować budyń. Wystudzić. |
Krok 5 |
Kasię utrzeć, do utartej dodać po trochę zmielonego sera, a następnie przestudzony budyń. Utrzeć na gładką masę. |
Krok 6 |
Masę wyłożyć na zimne ciasto. Wierzch polać polewą. |