Ucierane z truskawkami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 45 minut
  • 170 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 20 dekagramów
  • cukier - 16 dekagramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • mąka pszenna - 20 dekagramów
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • jajko - 4 sztuki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • truskawki - 50 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Mikserem utrzeć Kasię z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli.
  2. Ciągle ucierając dodawać po jednym jajku.
  3. Połączyć mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
  4. Dodać do masy, wymieszać, aby powstało gładkie ciasto.
  5. Napełnić ciastem natłuszczoną formę, na cieście ułożyć owoce.
  6. Piec 45 minut w temp. 170 stopni.
  7. Gorące ciasto posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym.