Ucierane ze śliwkami
  • 60 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  •  °C

Składniki:

  • jajko - 3 sztuki
  • cukier - 0.75 szklanek
  • mąka - 2 szklanki
  • kisiel morelowy - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 sztuk
  • śmietana - 1 opakowanie
  • śliwki - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka i na przemian śmietanę oraz mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i kisielem w proszku.
  2. Na koniec ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
  3. Blaszkę smarujemy tłuszczem, obsypujemy delikatnie bułką tartą i wylewamy ciasto.
  4. Na wierzch układamy pokrojone w średniej wielkości kawałki śliwki.