Udka kurczaka z czosnkiem

Składniki:

  • oliwa z oliwek - 6 łyżek
  • ząbki czosnku - 8 sztuk
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • suszony rozmaryn - 1 łyżka
  • udka kurczaka - 8 sztuk
  • czerwone papryczki chilli - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Udka umyj i ułóż na blasze do pieczenia.
  2. Obierz czosnek i 1 ząbek rozdrobnij. Oczyść paprykę i 1 strąk chili pokrój na drobne krążki.
  3. Czosnek, chili, sól i olej wymieszaj razem i posmaruj udka kurczaka. Resztę czosnku włóż pomiędzy udkami i wstaw je do piekarnika na 45 minut w temperaturze 200 stopni.
  4. Resztę papryki pokrój w paski i dodaj w połowie pieczenia do mięsa.