Udka kurczaka z grilla

2


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
udko kurczaka bez kości i skóry500 gramów
strąk papryczki chili czerwonej1 sztuka
Przyprawa Garam Masala Knorr3 łyżki
limonka1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
imbir kłącze3 cm
natka kolendry0.5 pęczków
olej roślinny3 łyżki
sól morska2 szczypty
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę.
Krok 2
Z limonki zetrzyj skórkę i wyciśnij z sok. Obierz imbir i zetrzyj go na tarce. Posiekaj czosnek, papryczkę chili oraz natkę kolendry. Składniki połącz z jogurtem, olejem oraz dopraw do smaku przyprawą Garam Masala Knorr i solą.
Krok 3
W marynacie zanurz kawałki kurczaka. Mięso marynuj co najmniej 12 godzin.
Krok 4
Zamarynowane kawałki kurczaka nadziej na drewniane szpikulce.
Krok 5
Kurczaka opiekaj na średnio rozgrzanym grillu, pod przykryciem, na tackach aluminiowych, ok. 20 minut, przewracając mięso co jakiś czas.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl