Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • udka kurczaka - 4 sztuki
  • pieczarki - 20 dekagramów
  • czosnek - ząbki - 2 sztuki
  • olej roślinny - 2 łyżki
  • mąka - 1 łyżka
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 2 sztuki
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Udka myjemy osuszamy doprawaimy przyprawą do miesa Knorr . Na patelni rozgrzewamy olej smażymy na nim udka na złoto z dwóch stron. Dodajemy wyciśnięty czosnek , pokrojoną cebulę .
  2. Smażymy -dodajemy pokrojone pieczarki . Kruszymy kostkę grzybową smażymy . Dolewamy wodę i dusimy dalej. Dodajemy drugą kostkę grzybową dusimy do miękkości mięsa.
  3. zaciągamy mąką zagotowujemy . Podajemyz ziemniakami