Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym

2


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pieczarki20 dekagramów
olej roślinny2 łyżki
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżka
mąka1 łyżka
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr2 sztuki
udka kurczaka4 sztuki
czosnek - ząbki2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Udka myjemy osuszamy doprawaimy przyprawą do miesa Knorr . Na patelni rozgrzewamy olej smażymy na nim udka na złoto z dwóch stron. Dodajemy wyciśnięty czosnek , pokrojoną cebulę .
Krok 2
Smażymy -dodajemy pokrojone pieczarki . Kruszymy kostkę grzybową smażymy . Dolewamy wodę i dusimy dalej. Dodajemy drugą kostkę grzybową dusimy do miękkości mięsa.
Krok 3
zaciągamy mąką zagotowujemy . Podajemyz ziemniakami
Autor: Ewa SidorPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl