| |||||||||
| Składniki | ||
| pieczarki | 20 dekagramów | |
| olej roślinny | 2 łyżki | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 1 łyżka | |
| mąka | 1 łyżka | |
| Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | 2 sztuki | |
| udka kurczaka | 4 sztuki | |
| czosnek - ząbki | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Udka myjemy osuszamy doprawaimy przyprawą do miesa Knorr . Na patelni rozgrzewamy olej smażymy na nim udka na złoto z dwóch stron. Dodajemy wyciśnięty czosnek , pokrojoną cebulę . |
| Krok 2 |
| Smażymy -dodajemy pokrojone pieczarki . Kruszymy kostkę grzybową smażymy . Dolewamy wodę i dusimy dalej. Dodajemy drugą kostkę grzybową dusimy do miękkości mięsa. |
| Krok 3 |
| zaciągamy mąką zagotowujemy . Podajemyz ziemniakami |
| Autor: Ewa Sidor |