|
Składniki | ||
pieczarki | 20 dekagramów | |
olej roślinny | 2 łyżki | |
Przyprawa do mięs Knorr | 1 łyżka | |
mąka | 1 łyżka | |
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | 2 sztuki | |
udka kurczaka | 4 sztuki | |
czosnek - ząbki | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Udka myjemy osuszamy doprawaimy przyprawą do miesa Knorr . Na patelni rozgrzewamy olej smażymy na nim udka na złoto z dwóch stron. Dodajemy wyciśnięty czosnek , pokrojoną cebulę . |
Krok 2 |
Smażymy -dodajemy pokrojone pieczarki . Kruszymy kostkę grzybową smażymy . Dolewamy wodę i dusimy dalej. Dodajemy drugą kostkę grzybową dusimy do miękkości mięsa. |
Krok 3 |
zaciągamy mąką zagotowujemy . Podajemyz ziemniakami |
Autor: Ewa Sidor |