| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przyprawę do kurczaka wymieszaj z oliwą. Natrzyj nią mięso i odstaw na 30 minut do lodówki. |
| Krok 2 |
| Ziemniaki dokładnie oczyść, jeśli są zbyt duże, pokrój na mniejsze kawałki. |
| Krok 3 |
| Kukurydzę odsącz z zalewy, a czosnek posiekaj. Od cebuli odkrój szczypior, posiekaj go i odłóż. |
| Krok 4 |
| Cukinie pokrój w półplastry. |
| Krok 5 |
| W żaroodpornym półmisku rozłóż równomiernie ziemniaki, kolby kukurydzy, cukinię i cebulę dymkę. Jeśli cebula jest duża, przekrój ją na pół. Oprósz wszystko pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr, igiełkami rozmarynu, przyprawą grubo mieloną i czosnkiem. |
| Krok 6 |
| Rozgrzej oliwę na patelni. Przesmaż zamarynowane udka kurczaka i rozłóż je na warzywach. Piecz przez 30 minut w nagrzanym do 180 ºC piekarniku. Gotowe danie posyp posiekanym szczypiorkiem. |