Udka z kurczaka w orzechowym sosie

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pałeczki z kurczaka 700 gramów
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr1 opakowanie
świeży imbir10 gramów
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr1 opakowanie
czerwona papryka200 gramów
czerwona cebula100 gramów
olej rzepakowy 50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Kurczaka oprósz przyprawą Knorr, obsmaż na tłuszczu, dodaj pokrojone w paseczki czerwoną paprykę, czerwoną cebulę i imbir
Krok 2
Wszystko razem smaż chwilę. Kurczaka podlej 100 mililitrami wody i duś pod przykryciem 15 minut, aż woda prawie zupełnie odparuje.
Krok 3
Fix wymieszaj z wodą w proporcjach podanych na opakowaniu i zalej nim kurczaka w garnku, gotuj około 3 minut. Udka serwuj na ryżu ugotowanym oddzielnie.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl