Udka z kurczaka w orzechowym sosie
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pałeczki z kurczaka - 700 gramów
  • Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr - 1 opakowanie
  • świeży imbir - 10 gramów
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • czerwona papryka - 200 gramów
  • czerwona cebula - 100 gramów
  • olej rzepakowy - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka oprósz przyprawą Knorr, obsmaż na tłuszczu, dodaj pokrojone w paseczki czerwoną paprykę, czerwoną cebulę i imbir
  2. Wszystko razem smaż chwilę. Kurczaka podlej 100 mililitrami wody i duś pod przykryciem 15 minut, aż woda prawie zupełnie odparuje.
  3. Fix wymieszaj z wodą w proporcjach podanych na opakowaniu i zalej nim kurczaka w garnku, gotuj około 3 minut. Udka serwuj na ryżu ugotowanym oddzielnie.