Udka z patelni w sosie

Składniki:

  • udka z kurczaka - 4 sztuki
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • marchewka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
  • koperek posiekany - 1 łyżka
  • papryka - 2 szczypty
  • majeranek - 1 szczypta
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Udka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i przesmaż.
  2. Następnie podlej wodą, przykryj i chwile podgotuj, przełóż do garnka.
  3. Dodaj słodką paprykę, starta marchew, pokrojoną cebule, czosnek, natkę. Gotuj na małym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą.
  4. Dodaj koncentrat pomidorowy, oprósz majerankiem i.
  5. Dalej gotując, rozmieszaj w słoiku z wodą 3 łyżki mąki i wlej do sosu. Gotuj, aż sos zgęstnieje.