Udka z wątróbką
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Trudne

Składniki:

  • udka z kurczaka - 4 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • wątróbka drobiowa - 100 gramów
  • średnia cebula - 1 sztuka
  • Rozmaryn z Maroko Knorr - 1 łyżeczka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Zdejmij z udek skórę, rozetnij mięso pośrodku i za pomocą ostrego noża usuń kości.
  2. Posyp mięso Przyprawą Knorr i odstaw.
  3. Podsmaż na patelni cebulę, dodaj połowę wątróbki i usmaż. Dopraw do smaku rozmarynem, czosnkiem i majerankiem. Następnie ostudź wątróbkę i pokrój ją na małe kawałki.
  4. Zmiksuj pozostałą połowę wątróbki na gładko, dodaj kawałki smażonej wątróbki i wymieszaj.
  5. Nadziej tak przygotowanym farszem udka, zwiń, po czym zawiń każdy kawałek w folię aluminiową.
  6. Opiekaj mięso około 15-20 minut na grillu ze wszystkich stron. Możesz też ułożyć je w formie żaroodpornej i piec w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach.