Udka z żółtym serem i pieczarkami

Składniki:

  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka
  • cebula - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • pieczarki - 15 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • masło - 10 dekagramów
  • żółty ser - 10 dekagramów
  • udka z kurczaka - 8 sztuk
  • słodka mielona papryka - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Z udek usuń kości nie naruszając skórki. Posyp Przyprawą do kurczaka Knorr i Przyprawą Uniwersalną Delikat. Włóż do lodówki na 0.5 godziny.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
  3. Pieczarki pokrój w plasterki i usmaż z cebulą. Przypraw solą i pieprzem.
  4. Ser pokrój w kostkę, wymieszaj z cebulą i pieczarkami.
  5. Farszem nadziej udka, zepnij wykałaczkami i posyp papryką. Piecz około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.