Udko pieczone w rękawie
  • 90 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • udko kurczaka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosku - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • olej z pestek winogron - 5 łyżek
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Cebule siekamy dość grubo.
  2. Czosnek przeciskamy przez praskę.
  3. Pora drobno siekamy.
  4. Udko dokładnie myjemy i osuszamy.
  5. Mięso wkładamy do naczynia wraz z warzywami. Dodajemy olej i przyprawy i dokładnie mieszamy ze sobą, tak by kurczak cały pokrył się marynatą.
  6. Marynujemy kilka godzin (najlepiej nie mniej niż 12).
  7. Przekładamy mięso do rękawa do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni około 30 minut. Smacznego!