Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami
  • 90 minut
  • 8 osób
  • Średnie

Składniki:

  • udziec jagnięcy - 1 kilogram
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 1 opakowanie
  • kiszone ogórki - 3 sztuki
  • rozmaryn - 1 pęczek
  • czosnek główka - 0.5 sztuk
  • oliwa - 3 łyżki
  • sól - 1 szczypta

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Z udźca wyjmij kości, a następnie natrzyj go oliwą, solą i przyprawą Knorr.
  2. Ogórki pokrój w kostkę, a rozmaryn i czosnek posiekaj.
  3. Udziec naszpikuj rozmarynem, czosnkiem i ogórkami.
  4. Całość uformuj przy pomocy sznurka i piecz w piekarniku około 1,5 godziny.
  5. W trakcie pieczenie polewaj udziec wytwarzającym się sosem.