Usta Adama

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

1 słoik

ciasto:

1 opakowanie

0.5 szklanki

5 łyżek

3 łyżki

6 sztuk

1.5 szklanki

2 łyżeczki

krem:

1 sztuka

1 sztuka

2 opakowania

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

0.75 litra

1 opakowanie

polewa:

0.5 opakowania

3 łyżki

3 łyżki

5 łyżek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopty smarujemy powidłami, łączymy ze sobą i układamy rzędami na blaszce.

Krok 2

Kasię, wodę, cukier i kakao gotujemy 5 min. Studzimy, dodajemy jajko i 5 żółtek oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Białka ubijamy i delikatnie mieszamy z ciastem. Zalewamy biszkopty.

Krok 4

Krem: zmiksować jajko z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać obie mąki i 0,5 szklanki mleka.

Krok 5

Wlać do gotującej się reszty mleka i postępować jak przy gotowaniu budyniu. Wystudzić.

Krok 6

Utrzeć Kasię i dodawać po łyżeczce budyniu.

Krok 7

Polewa: margarynę, cukier, kakao i śmietanę zagotowujemy.

Krok 8

Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody i dodajemy do polewy. Studzimy.

Krok 9

Ostudzone ciasto smarujemy kremem i polewamy chłodną polewą.

1

Opinie o przepisie

  • Aleksandra Duszczyk

    Aleksandra Duszczyk , 22.10.2015

    Tak, to właśnie ten przepis! bez dodatku gotowych budyniów :) Dziękuję :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Usta Adama - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Usta Adama - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Usta Adama - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Usta Adama - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Usta Adama - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Usta Adama - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Usta Adama - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej