Venus

9


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko8 sztuk
cukier8 łyżek
mąka8 łyżek
proszek do pieczenia2 łyżeczki
Masa:
ser mascarpone0.5 kilogramów
cukier puder4 łyżki
śmietana 36%0.5 litrów
galaretka cytrynowa1 opakowanie
Krokant:
Kostka do pieczenia Kasia0.5 opakowań
cukier0.5 szklanek
wiórki kokosowe20 dekagramów
Dodatkowo:
dżem brzoskwiniowy1 puszka
Przygotowanie
Krok 1
BISZKOPTY: Białka ubić z cukrem dodać żółtka, następnie mąkę i proszek do pieczenia i piec 2 biszkopty.
Krok 2
MASA: Ser mascarpone utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru. Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wody. Do ubitej śmietany dodać tężejącą galaretkę i ubić.
Krok 3
KROKANT: kokos, Kasię i cukier razem wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji, po wyrobieniu włożyć do pieca i prażyć aż do uzyskania złotego koloru.
Krok 4
WYKONANIE: Na biszkopcie posmarować serek mascarpone, na to wyłożyć śmietanę z galaretką, przykryć drugim biszkoptem.
Krok 5
Posmarować górę dżemem brzoskwiniowym, a na wierzch posypać zrumienionym kokosem.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl