| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki obrane | 4 sztuki | |
| Bulion warzywny Knorr | 2 sztuki | |
| por biała część | 1 sztuka | |
| seler naciowy łodyga (obrany) | 1 sztuka | |
| margaryna | 2 łyżki | |
| śmietana 36 % | 150 mililitrów | |
| czarny pieprz |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki, por oraz seler pokrój w mniejsze kawałki i przesmaż w garnku na margarynie. |
| Krok 2 |
| Do garnka wlej 1 litr wody, dopraw kostkami rosołowymi i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 15-20 minut. |
| Krok 3 |
| Po tym czasie dodaj śmietanę (pozostaw odrobinę do dekoracji), dopraw zupę do smaku pieprzem i zmiksuj na gładko. Gotową zupę udekoruj śmietana i listkami świeżych ziół. Podawaj z grzankami. |
| Autor: przepisy.pl |