|
Składniki | ||
ziemniaki obrane | 4 sztuki | |
Bulion warzywny Knorr | 2 sztuki | |
por biała część | 1 sztuka | |
seler naciowy łodyga (obrany) | 1 sztuka | |
margaryna | 2 łyżki | |
śmietana 36 % | 150 mililitrów | |
czarny pieprz |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki, por oraz seler pokrój w mniejsze kawałki i przesmaż w garnku na margarynie. |
Krok 2 |
Do garnka wlej 1 litr wody, dopraw kostkami rosołowymi i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 15-20 minut. |
Krok 3 |
Po tym czasie dodaj śmietanę (pozostaw odrobinę do dekoracji), dopraw zupę do smaku pieprzem i zmiksuj na gładko. Gotową zupę udekoruj śmietana i listkami świeżych ziół. Podawaj z grzankami. |
Autor: przepisy.pl |