| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na patelni rozpuść miód, dodaj przyprawy do piernika i wymieszaj. |
| Krok 2 |
| Dodaj Kasię i cukier, chwilę podgrzewaj, aż wszystko się rozpuści. |
| Krok 3 |
| Ostudzoną masę przełóż do miski, wbij jajko i wsyp przesianą mąkę. |
| Krok 4 |
| Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. |
| Krok 6 |
| Z ciasta uformuj kulę. |
| Krok 7 |
| Owiń w aluminiową folię, włóż na kilka dni (około 7 dni, ale czym dłużej leży, tym upieczone pierniczki są bardziej miękkie) do lodówki. |
| Krok 8 |
| Piernikowe ciasto wyjmij z lodówki, rozwałkuj na placek grubości 3 mm. |
| Krok 9 |
| Foremką wytnij ciasteczka i ułóż na papierze do pieczenia. |
| Krok 10 |
| Piecz około 10 min. w temperaturze 180 stopni C. |
| Krok 11 |
| Ostudzone ciasteczka udekoruj lukrem. |