|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
cukier puder | 1.5 szklanek | |
mąka pszenna | 1.5 szklanek | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
jajko | 5 sztuk | |
mąka ziemniaczana | 50 gramów | |
kakao | 30 gramów | |
cukier waniliowy | 2 opakowania | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
Masa budyniowa: | ||
mleko | 2 szklanki | |
cukier | 0.5 szklanek | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
mąka pszenna | 2 łyżki | |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki | |
Dodatkowo: | ||
biszkopty | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzeć z cukrem, dodać żółtka, wymieszaną mąkę z proszkiem i kakao. |
Krok 2 |
Dodać pianę z białek wymieszać i upiec (40 minut w temp. 180° C). |
Krok 3 |
Mąkę rozprowadzić w ½ szkl. mleka, resztę zagotować z cukrem. |
Krok 4 |
Do wrzącego mleka wlać mąkę i ugotować budyń. |
Krok 5 |
Kasię utrzeć, dodając po łyżce ostudzonego budyniu. Ostudzone ciasto przekroić na pół. |
Krok 6 |
Na jedną połowę ciasta wyłożyć połowę masy i biszkopty, na nie drugą połowę masy i ciasto. Udekorować. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |