| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| cukier puder | 1.5 szklanek | |
| mąka pszenna | 1.5 szklanek | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| jajko | 5 sztuk | |
| mąka ziemniaczana | 50 gramów | |
| kakao | 30 gramów | |
| cukier waniliowy | 2 opakowania | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| Masa budyniowa: | ||
| mleko | 2 szklanki | |
| cukier | 0.5 szklanek | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| mąka pszenna | 2 łyżki | |
| mąka ziemniaczana | 2 łyżki | |
| Dodatkowo: | ||
| biszkopty | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię utrzeć z cukrem, dodać żółtka, wymieszaną mąkę z proszkiem i kakao. |
| Krok 2 |
| Dodać pianę z białek wymieszać i upiec (40 minut w temp. 180° C). |
| Krok 3 |
| Mąkę rozprowadzić w ½ szkl. mleka, resztę zagotować z cukrem. |
| Krok 4 |
| Do wrzącego mleka wlać mąkę i ugotować budyń. |
| Krok 5 |
| Kasię utrzeć, dodając po łyżce ostudzonego budyniu. Ostudzone ciasto przekroić na pół. |
| Krok 6 |
| Na jedną połowę ciasta wyłożyć połowę masy i biszkopty, na nie drugą połowę masy i ciasto. Udekorować. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |