Warianka
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • Bulionetka drobiowa Knorr
  • kwas z kapusty - 1000 mililitrów
  • pszenna mąka biała lub razowa - 4 łyżki
  • ziemniaki ugotowane w mundurkach - 6 sztuk
  • Kminek z Polski Knorr - 1 łyżka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 1 sztuka
  • olej lniany - 1 łyżka
  • woda w miarę potrzeb

Sposób przygotowania:

  1. Kwas z kapusty zagotuj z litrem wody i bulionetką Knorr.
  2. W garnku wymieszaj mąkę z 2 szklankami wody i wlej do gotującego się kwasu z wodą.
  3. Dodaj liść laurowy, kminek i czosnek. Gotuj przez 10 - 15 minut.
  4. Przed podaniem dodaj olej lniany lub skwarki. Podawaj na gorąco z ziemniakami gotowanymi w mundurkach.