Warianka

2


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
Bulionetka drobiowa Knorr
kwas z kapusty1000 mililitrów
pszenna mąka biała lub razowa4 łyżki
ziemniaki ugotowane w mundurkach 6 sztuk
Kminek z Polski Knorr1 łyżka
ząbek czosnku1 sztuka
Liść laurowy z Turcji Knorr1 sztuka
olej lniany1 łyżka
woda w miarę potrzeb
Przygotowanie
Krok 1
Kwas z kapusty zagotuj z litrem wody i bulionetką Knorr.
Krok 2
W garnku wymieszaj mąkę z 2 szklankami wody i wlej do gotującego się kwasu z wodą.
Krok 3
Dodaj liść laurowy, kminek i czosnek. Gotuj przez 10 - 15 minut.
Krok 4
Przed podaniem dodaj olej lniany lub skwarki. Podawaj na gorąco z ziemniakami gotowanymi w mundurkach.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl