|
Składniki | ||
Bulionetka drobiowa Knorr | ||
kwas z kapusty | 1000 mililitrów | |
pszenna mąka biała lub razowa | 4 łyżki | |
ziemniaki ugotowane w mundurkach | 6 sztuk | |
kminek | 1 łyżka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
liść laurowy | 1 sztuka | |
olej lniany | 1 łyżka | |
woda w miarę potrzeb |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kwas z kapusty zagotuj z litrem wody i bulionetką Knorr. |
Krok 2 |
W garnku wymieszaj mąkę z 2 szklankami wody i wlej do gotującego się kwasu z wodą. |
Krok 3 |
Dodaj liść laurowy, kminek i czosnek. Gotuj przez 10 - 15 minut. |
Krok 4 |
Przed podaniem dodaj olej lniany lub skwarki. Podawaj na gorąco z ziemniakami gotowanymi w mundurkach. |
Autor: przepisy.pl |