| |||||||||
| Składniki | ||
| Bulionetka drobiowa Knorr | ||
| kwas z kapusty | 1000 mililitrów | |
| pszenna mąka biała lub razowa | 4 łyżki | |
| ziemniaki ugotowane w mundurkach | 6 sztuk | |
| kminek | 1 łyżka | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| olej lniany | 1 łyżka | |
| woda w miarę potrzeb |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kwas z kapusty zagotuj z litrem wody i bulionetką Knorr. |
| Krok 2 |
| W garnku wymieszaj mąkę z 2 szklankami wody i wlej do gotującego się kwasu z wodą. |
| Krok 3 |
| Dodaj liść laurowy, kminek i czosnek. Gotuj przez 10 - 15 minut. |
| Krok 4 |
| Przed podaniem dodaj olej lniany lub skwarki. Podawaj na gorąco z ziemniakami gotowanymi w mundurkach. |
| Autor: przepisy.pl |