Warzywa curry
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • fasolka szparagowa świeża lub mrożona - 100 gramów
  • Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr - 1 opakowanie
  • ugotowane ziemniaki - 2 sztuki
  • brokuły świeże lub mrożone - 100 gramów
  • kalafior świeży lub mrożony - 100 gramów
  • masło lub margaryna - 3 łyżki
  • Curry Knorr - 1 łyżeczka
  • woda - 0.25 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Świeże warzywa pokrój i obgotuj. Mrożone umieść na patelni, dodaj 1/4 szklanki wody i ugotuj.
  2. Gdy warzywa będą już rozmrożone, dodaj masło, przyprawę curry i sos Knorr.
  3. Całość gotuj jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje i podawaj. Tak przygotowane warzywa są idealne z ryżem i naturalnym jogurtem. Szczypta świeżo posiekanego imbiru podkreśli smak curry.