Warzywa curry

12


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
fasolka szparagowa świeża lub mrożona100 gramów
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym1 opakowanie
ugotowane ziemniaki2 sztuki
brokuły świeże lub mrożone100 gramów
kalafior świeży lub mrożony100 gramów
masło lub margaryna3 łyżki
curry1 łyżeczka
woda0.25 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Świeże warzywa pokrój i obgotuj. Mrożone umieść na patelni, dodaj 1/4 szklanki wody i ugotuj.
Krok 2
Gdy warzywa będą już rozmrożone, dodaj masło, przyprawę curry i sos Knorr.
Krok 3
Całość gotuj jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje i podawaj. Tak przygotowane warzywa są idealne z ryżem i naturalnym jogurtem. Szczypta świeżo posiekanego imbiru podkreśli smak curry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl