Warzywa po chińsku

19


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
woda600 mililitrów
pieprz czarny mielony
sos sojowy2 łyżki
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr1 opakowanie
kapusta pekińska150 gramów
mrożony groszek100 gramów
chiński makaron ryżowy50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść kapustę, umyj ją i pokrój w paski.
Krok 2
Rozpuść Fix Knorr w 600 mililitrach zimnej wody, następnie dokładnie wymieszaj, zagotuj i gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 3
Dodaj mrożony groszek i makaron ryżowy, przykryj i duś na małym ogniu przez 2 minuty.
Krok 4
Dodaj kapustę i duś przez następną minutę.
Krok 5
Podawaj gotowe danie doprawione do smaku sosem sojowym oraz pieprzem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl