Warzywa po chińsku
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta pekińska - 150 gramów
  • Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr - 1 opakowanie
  • mrożony groszek - 100 gramów
  • chiński makaron ryżowy - 50 gramów
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
  • woda - 600 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść kapustę, umyj ją i pokrój w paski.
  2. Rozpuść Fix Knorr w 600 mililitrach zimnej wody, następnie dokładnie wymieszaj, zagotuj i gotuj przez kolejne 5 minut.
  3. Dodaj mrożony groszek i makaron ryżowy, przykryj i duś na małym ogniu przez 2 minuty.
  4. Dodaj kapustę i duś przez następną minutę.
  5. Podawaj gotowe danie doprawione do smaku sosem sojowym oraz pieprzem.