Warzywa po tajsku
  • 15 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta biała - 100 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
  • czerwona kapusta - 100 gramów
  • por - 1 sztuka
  • różyczki brokuła - 6 sztuk
  • różyczki kalafiora - 6 sztuk
  • seler - 100 gramów
  • jogurt naturalny - 1 sztuka
  • olej sezamowy - 3 łyżki
  • olej do smażenia
  • woda w miarę potrzeb

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj Sos sałatkowy czosnkowy Knorr z jogurtem i 50 mililitrami wody.
  2. Kapustę białą i czerwoną poszatkuj lub pokrój w cienkie paski. Selera pokrój w cienkie słupki, a pora w krążki. Wszystkie te składniki wrzuć do wrzącej wody i gotuj około 5 minut. Brokuły i kalafiora również ugotuj.
  3. Następnie odcedź je i wrzuć na rozgrzaną patelnię z olejem sezamowym.
  4. Gotowe warzywa polej sosem i podawaj z ryżem.