Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ciecierzyca z puszki - 1 opakowanie
  • Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr - 1 opakowanie
  • jogurt naturalny - 150 gramów
  • śmietana kremówka - 200 mililitrów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kawałki. Podobnie pokrój cukinię oraz cebulę.
  2. W szerokim rondlu rozgrzej olej i usmaż posiekany czosnek oraz wszystkie warzywa.
  3. Wymieszaj jogurt ze śmietanką oraz zawartością opakowania fix Knorr. Wlej do rondla.
  4. Dodaj sos sojowy i duś wszystko aż sos zgęstnieje a warzywa będą miękkie.