Warzywa w curry

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kalafior1 sztuka
brokuł1 sztuka
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr1 opakowanie
bakłażan1 sztuka
cukinia1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
olej5 łyżek
curry1 szczypta
śmietana 36%200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Kalafiora i brokuł podziel na mniejsze różyczki, cukinię i bakłażana pokrój w dużą kostkę, czosnek posiekaj.
Krok 2
W dużym rondlu dobrze rozgrzej olej i zacznij smażyć wszystkie warzywa razem z czosnkiem.
Krok 3
Po chwili dodaj curry i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 5 minut i natychmiast podawaj. Tak przygotowane warzywa możesz dodatkowo doprawić sokiem z cytryny i posiekaną kolendrą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl