Warzywa w curry
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kalafior - 1 sztuka
  • brokuł - 1 sztuka
  • Fix Smażony ryż po chińsku Knorr - 1 opakowanie
  • bakłażan - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 5 łyżek
  • Curry Knorr - 1 szczypta
  • śmietana 36% - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Kalafiora i brokuł podziel na mniejsze różyczki, cukinię i bakłażana pokrój w dużą kostkę, czosnek posiekaj.
  2. W dużym rondlu dobrze rozgrzej Ramę smaż jak szef kuchni i zacznij smażyć wszystkie warzywa razem z czosnkiem.
  3. Po chwili dodaj curry i smaż jeszcze 1 minutę.
  4. Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 5 minut i natychmiast podawaj. Tak przygotowane warzywa możesz dodatkowo doprawić sokiem z cytryny i posiekaną kolendrą.