|
Składniki | ||
kalafior | 1 sztuka | |
brokuł | 1 sztuka | |
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr | 1 opakowanie | |
bakłażan | 1 sztuka | |
cukinia | 1 sztuka | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
olej | 5 łyżek | |
curry | 1 szczypta | |
śmietana 36% | 200 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kalafiora i brokuł podziel na mniejsze różyczki, cukinię i bakłażana pokrój w dużą kostkę, czosnek posiekaj. |
Krok 2 |
W dużym rondlu dobrze rozgrzej olej i zacznij smażyć wszystkie warzywa razem z czosnkiem. |
Krok 3 |
Po chwili dodaj curry i smaż jeszcze 1 minutę. |
Krok 4 |
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 5 minut i natychmiast podawaj. Tak przygotowane warzywa możesz dodatkowo doprawić sokiem z cytryny i posiekaną kolendrą. |
Autor: przepisy.pl |