Warzywa z grilla
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżeczka
  • Ketchup Hellmann's Pikantny - 4 łyżki
  • Sos Hellmann's Czosnkowy z jogurtem - 2 łyżki
  • cukinia - 1 sztuka
  • bakłażan - 1 sztuka
  • pieczarki - 12 sztuk
  • oliwa z oliwek - 5 łyżek
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • tymianek świeży, gałązka - 2 sztuki
  • gałązka rozmarynu
  • świeża bazylia kilka listków do dekoracji
  • ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
  • cukier - 0.5 łyżeczek
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie warzywa - papryki, cukinię oraz bakłażana pokrój w duże kawałki. Pieczarki sparz krótko we wrzącej, lekko osolonej wodzie z dodatkiem octu, odcedź.
  2. W miseczce wymieszaj oliwę, przyprawę Knorr, ocet, cukier, posiekany czosnek oraz zioła. Przygotowaną marynatą polej pokrojone warzywa i pieczarki. Całość wymieszaj. Pozostaw na kilka minut w chłodnym miejscu.
  3. Ketchup Hellmann’s wymieszaj z sosem Hellmann's Czosnkowym. Tak przygotowany dip przełóż do miseczki i udekoruj listkami bazylii.
  4. Zamarynowane warzywa wyłóż na aluminiową tackę i opiecz na mocno rozgrzanym grillu ok. 6-8 minut. Gotowe, grillowane warzywa podawaj z przygotowanym koktajlowym sosem.