Warzywa z grilla

62


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
papryka czerwona1 sztuka
papryka zielona1 sztuka
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 łyżeczka
Ketchup Hellmann's Pikantny4 łyżki
Sos Hellmann's Garlic & Herb2 łyżki
cukinia1 sztuka
bakłażan1 sztuka
pieczarki12 sztuk
oliwa z oliwek5 łyżek
ząbki czosnku2 sztuki
tymianek świeży, gałązka2 sztuki
gałązka rozmarynu
świeża bazylia kilka listków do dekoracji
ocet balsamiczny1 łyżeczka
cukier0.5 łyżeczek
pieprz czarny mielony
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie warzywa - papryki, cukinię oraz bakłażana pokrój w duże kawałki. Pieczarki sparz krótko we wrzącej, lekko osolonej wodzie z dodatkiem octu, odcedź.
Krok 2
W miseczce wymieszaj oliwę, przyprawę Knorr, ocet, cukier, posiekany czosnek oraz zioła. Przygotowaną marynatą polej pokrojone warzywa i pieczarki. Całość wymieszaj. Pozostaw na kilka minut w chłodnym miejscu.
Krok 3
Ketchup Hellmann’s wymieszaj z sosem Hellmann's Czosnkowym. Tak przygotowany dip przełóż do miseczki i udekoruj listkami bazylii.
Krok 4
Zamarynowane warzywa wyłóż na aluminiową tackę i opiecz na mocno rozgrzanym grillu ok. 6-8 minut. Gotowe, grillowane warzywa podawaj z przygotowanym koktajlowym sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl