Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie warzywa - papryki, cukinię oraz bakłażana pokrój w duże kawałki. Pieczarki sparz krótko we wrzącej, lekko osolonej wodzie z dodatkiem octu, odcedź. |
Krok 2 |
W miseczce wymieszaj oliwę, przyprawę Knorr, ocet, cukier, posiekany czosnek oraz zioła. Przygotowaną marynatą polej pokrojone warzywa i pieczarki. Całość wymieszaj. Pozostaw na kilka minut w chłodnym miejscu. |
Krok 3 |
Ketchup Hellmann’s wymieszaj z sosem Hellmann's Czosnkowym. Tak przygotowany dip przełóż do miseczki i udekoruj listkami bazylii. |
Krok 4 |
Zamarynowane warzywa wyłóż na aluminiową tackę i opiecz na mocno rozgrzanym grillu ok. 6-8 minut. Gotowe, grillowane warzywa podawaj z przygotowanym koktajlowym sosem. |