Warzywa z woka
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • papryka żółta - 0.5 sztuk
  • papryka czerwona - 0.5 sztuk
  • papryka zielona - 0.5 sztuk
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • marchewka - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • imbir świeży (ok. 1 cm) - 1 sztuka
  • olej - 4 łyżki
  • natka kolendry lub pietruszki - 0.5 pęczków
  • woda - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Następnie pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka.
  2. Na patelni lub w woku rozgrzej dobrze olej i smaż wszystkie warzywa około 2 minut.
  3. Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię.
  4. Dodaj starty na tarce imbir i czosnek.
  5. Zamieszaj, dodaj posiekane zioła i podawaj. Danie doskonale smakuje z ryżem. Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak potrawy, możesz dodać odrobinę sosu sojowego i oleju sezamowego.