| |||||||||
| Składniki | ||
| papryka żółta | 0.5 sztuk | |
| papryka czerwona | 0.5 sztuk | |
| papryka zielona | 0.5 sztuk | |
| Fix Do potraw chińskich Knorr | 1 opakowanie | |
| marchewka | 1 sztuka | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| imbir świeży (ok. 1 cm) | 1 sztuka | |
| olej | 4 łyżki | |
| natka kolendry lub pietruszki | 0.5 pęczków | |
| woda | 200 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Następnie pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka. |
| Krok 2 |
| Na patelni lub w woku rozgrzej dobrze olej i smaż wszystkie warzywa około 2 minut. |
| Krok 3 |
| Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię. |
| Krok 4 |
| Dodaj starty na tarce imbir i czosnek. |
| Krok 5 |
| Zamieszaj, dodaj posiekane zioła i podawaj. Danie doskonale smakuje z ryżem. Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak potrawy, możesz dodać odrobinę sosu sojowego i oleju sezamowego. |
| Autor: przepisy.pl |