|
Składniki | ||
papryka żółta | 0.5 sztuk | |
papryka czerwona | 0.5 sztuk | |
papryka zielona | 0.5 sztuk | |
Fix Do potraw chińskich Knorr | 1 opakowanie | |
marchewka | 1 sztuka | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
imbir świeży (ok. 1 cm) | 1 sztuka | |
olej | 4 łyżki | |
natka kolendry lub pietruszki | 0.5 pęczków | |
woda | 200 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Następnie pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka. |
Krok 2 |
Na patelni lub w woku rozgrzej dobrze olej i smaż wszystkie warzywa około 2 minut. |
Krok 3 |
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię. |
Krok 4 |
Dodaj starty na tarce imbir i czosnek. |
Krok 5 |
Zamieszaj, dodaj posiekane zioła i podawaj. Danie doskonale smakuje z ryżem. Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak potrawy, możesz dodać odrobinę sosu sojowego i oleju sezamowego. |
Autor: przepisy.pl |