Warzywa z woka

10


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
papryka żółta0.5 sztuk
papryka czerwona0.5 sztuk
papryka zielona0.5 sztuk
Fix Do potraw chińskich Knorr1 opakowanie
marchewka1 sztuka
cebula czerwona1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
imbir świeży (ok. 1 cm)1 sztuka
olej4 łyżki
natka kolendry lub pietruszki0.5 pęczków
woda200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Następnie pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka.
Krok 2
Na patelni lub w woku rozgrzej dobrze olej i smaż wszystkie warzywa około 2 minut.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię.
Krok 4
Dodaj starty na tarce imbir i czosnek.
Krok 5
Zamieszaj, dodaj posiekane zioła i podawaj. Danie doskonale smakuje z ryżem. Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak potrawy, możesz dodać odrobinę sosu sojowego i oleju sezamowego.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl