Warzywna zupa z czerwonego curry

50


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
dymka ze szczypiorkiem 4 sztuki
mały kalafior1 sztuka
kawałek świeżego imbiru1 sztuka
Bulion na włoszczyźnie Knorr2 sztuki
wegetariańska tajska czerwona pasta curry2 łyżki
zielona, mrożona fasolka200 gramów
pomidory koktajlowe200 gramów
natka kolendry1 pęczek
mleko kokosowe250 mililitrów
olej roślinny do smażenia3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę, szczypior i kolendrę. Kalafiora pokrój w drobne różyczki, imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę. Zalej 800 ml wody, dodaj bulion warzywny, mleko kokosowe, imbir, fasolkę szparagową i kalafiora. Całość gotuj około 15 minut, a następnie dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, kolendrę i szczypior.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl