Warzywna zupa z czerwonego curry
  • 10 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • dymka ze szczypiorkiem - 4 sztuki
  • mały kalafior - 1 sztuka
  • kawałek świeżego imbiru - 1 sztuka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
  • wegetariańska tajska czerwona pasta curry - 2 łyżki
  • zielona, mrożona fasolka - 200 gramów
  • pomidory koktajlowe - 200 gramów
  • natka kolendry - 1 pęczek
  • mleko kokosowe - 250 mililitrów
  • olej roślinny do smażenia - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj drobno cebulę, szczypior i kolendrę. Kalafiora pokrój w drobne różyczki, imbir zetrzyj na tarce.
  2. W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę. Zalej 800 ml wody, dodaj bulion warzywny, mleko kokosowe, imbir, fasolkę szparagową i kalafiora. Całość gotuj około 15 minut, a następnie dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, kolendrę i szczypior.