|
Składniki | ||
dymka ze szczypiorkiem | 4 sztuki | |
mały kalafior | 1 sztuka | |
kawałek świeżego imbiru | 1 sztuka | |
Bulion warzywny Knorr | 2 sztuki | |
wegetariańska tajska czerwona pasta curry | 2 łyżki | |
zielona, mrożona fasolka | 200 gramów | |
pomidory koktajlowe | 200 gramów | |
natka kolendry | 1 pęczek | |
napój kokosowy | 250 mililitrów | |
olej roślinny do smażenia | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Posiekaj drobno cebulę, szczypior i kolendrę. Kalafiora pokrój w drobne różyczki, imbir zetrzyj na tarce. |
Krok 2 |
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę. Zalej 800 ml wody, dodaj bulion warzywny, napój kokosowy, imbir, fasolkę szparagową i kalafiora. Całość gotuj około 15 minut, a następnie dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, kolendrę i szczypior. |
Autor: przepisy.pl |