| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W rondlu zagotuj 600 mililitrów wody i rozprowadź w niej kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr . |
| Krok 2 |
| Cebulę i czosnek posiekaj, dodaj pokrojonego selera, marchewkę i podsmaż na oliwie.
|
| Krok 3 |
| Następnie dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojony miąższ pomidora, sól, pieprz, zawiązany pęczek bazylii, wlej bulion Knorr i gotuj przez 15 minut.
|
| Krok 4 |
| Cukinię pokrój i dodaj do gotujących się warzyw razem z obranym ze skórki bobem i pokrojoną fasolką szparagową. Gotuj 10 minut. |
| Krok 5 |
| Przełóż do garnka, zalej 0,6 litra wody, po czym dodaj makaron i gotuj, aż zmięknie. |
| Krok 6 |
| Sos pistou: Sos przygotuj z liści bazylii, czosnku, orzeszków pinii i oliwy miksując składniki ze sobą. Na końcu do sosu dodaj starty ser parmezan i wymieszaj. Zupę przełóż na talerze i do każdej porcji dodaj po łyżce sosu pistou. |