Warzywne placuszki
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 8 sztuk
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 2 łyżeczki
  • cukinia - 2 sztuki
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • jajka - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • oliwa - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki, cukinię oraz marchewkę zetrzyj osobno na grubej tarce. Ziemniaki przepłucz pod bieżącą, zimną wodą i odciśnij.
  2. Cebulę pokrój w drobną kostkę, wszystkie warzywa przełóż do miski i wymieszaj razem.
  3. Do warzyw dodaj posiekaną natkę, jajka oraz mąkę i bułkę tartą. Całość dopraw do smaku Delikatem Knorr oraz pieprzem i wymieszaj.
  4. Na rozgrzanej oliwie smaż niewielkie placuszki po 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor.