| |||||||||
| Składniki | ||
| cukinia | 1 sztuka | |
| dynia | 150 gramów | |
| Fix Chili con carne Knorr | 1 opakowanie | |
| cebula czerwona | 2 sztuki | |
| seler naciowy | 1 sztuka | |
| czerwona fasola z puszki | 3 łyżki | |
| biała fasola z puszki | 3 łyżki | |
| świeża kolendra | 1 pęczek | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| woda | 250 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oba rodzaje fasoli odcedź. Cukinię, dynię oraz cebulę pokrój w kawałki. Seler obierz i również pokrój. |
| Krok 2 |
| Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą. |
| Krok 3 |
| Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cebuli. Następnie dodaj cukinię, dynię oraz selera. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia. |
| Krok 4 |
| Zmniejsz ogień i duś warzywne ragout jeszcze 10 minut. |
| Krok 5 |
| Pod koniec duszenia dodaj oba rodzaje fasoli oraz pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem. |
| Autor: przepisy.pl |