Warzywne ragout

14


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cukinia1 sztuka
dynia150 gramów
Fix Chili con carne Knorr1 opakowanie
cebula czerwona2 sztuki
seler naciowy1 sztuka
czerwona fasola z puszki3 łyżki
biała fasola z puszki3 łyżki
świeża kolendra1 pęczek
oliwa z oliwek3 łyżki
woda250 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Oba rodzaje fasoli odcedź. Cukinię, dynię oraz cebulę pokrój w kawałki. Seler obierz i również pokrój.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cebuli. Następnie dodaj cukinię, dynię oraz selera. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Zmniejsz ogień i duś warzywne ragout jeszcze 10 minut.
Krok 5
Pod koniec duszenia dodaj oba rodzaje fasoli oraz pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl