|
Składniki | ||
cukinia | 1 sztuka | |
dynia | 150 gramów | |
Fix Chili con carne Knorr | 1 opakowanie | |
cebula czerwona | 2 sztuki | |
seler naciowy | 1 sztuka | |
czerwona fasola z puszki | 3 łyżki | |
biała fasola z puszki | 3 łyżki | |
świeża kolendra | 1 pęczek | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
woda | 250 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Oba rodzaje fasoli odcedź. Cukinię, dynię oraz cebulę pokrój w kawałki. Seler obierz i również pokrój. |
Krok 2 |
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą. |
Krok 3 |
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cebuli. Następnie dodaj cukinię, dynię oraz selera. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia. |
Krok 4 |
Zmniejsz ogień i duś warzywne ragout jeszcze 10 minut. |
Krok 5 |
Pod koniec duszenia dodaj oba rodzaje fasoli oraz pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem. |
Autor: przepisy.pl |