Warzywne ragout
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cukinia - 1 sztuka
  • dynia - 150 gramów
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • cebula czerwona - 2 sztuki
  • seler naciowy - 1 sztuka
  • czerwona fasola z puszki - 3 łyżki
  • biała fasola z puszki - 3 łyżki
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • woda - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Oba rodzaje fasoli odcedź. Cukinię, dynię oraz cebulę pokrój w kawałki. Seler obierz i również pokrój.
  2. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą.
  3. Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cebuli. Następnie dodaj cukinię, dynię oraz selera. Całość zalej przygotowanym Fixem i doprowadź do wrzenia.
  4. Zmniejsz ogień i duś warzywne ragout jeszcze 10 minut.
  5. Pod koniec duszenia dodaj oba rodzaje fasoli oraz pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.