Warzywne sticksy z ziołowym dipem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Sos Hellmann's Czosnkowy z jogurtem - 6 łyżek
  • seler naciowy, łodyga - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • marchewka - 1 sztuka
  • ogórek - 1 sztuka
  • jogurt grecki - 2 łyżki
  • Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr - 0.5 łyżeczek
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie warzywa umyj i oczyść a następnie pokrój w 8-10 cm długości paluszki. Pokrojone warzywa włóż np. do szklanki.
  2. W miseczce wymieszaj sos Hellmann’s z jogurtem, dodaj sok z cytryny, zioła oraz posiekaną natkę. Dip dopraw do smaku i podawaj wraz z warzywnymi paluszkami jako przekąskę. Tip: Oczyszczając warzywa najbardziej skup się na selerze, gdyż należy obrać go dokładnie z włókien.