| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Namocz cieciorkę w wodzie przez co najmniej 24 godziny. Możesz też od razu użyć odsączonej cieciorki z puszki.
|
| Krok 2 |
| Włóż namoczoną cieciorkę, cebulę, tosty, pietruszkę, proszek do pieczenia, mąkę i czosnek do miksera i dodaj drobno posiekaną kolendrę, kminek, sól i pieprz do smaku. Zmiksuj wszystko.
|
| Krok 3 |
| Uformuj ciasto na falafel i usmaż na patelni.
|
| Krok 4 |
| Pokrój na plasterki bakłażana, posól i usmaż na patelni.
|
| Krok 5 |
| Zmieszaj majonez Hellmann's z pastą Harissa. Posmaruj pitę majonezem z pastą, ułóż falafel, plasterki bakłażana, pomidory i majonez. |