Wątróbka drobiowa z cukinią
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wątróbka drobiowa - 400 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • Cukinia mała - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • olej - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • Sos do pieczeni z cebulką Knorr - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę myjemy usuwamy żyłki i błonki . Kroimy na mniejsze kawałki . Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i łyżeczkę oliwy . Dajemy wątróbkę smażymy ją z dwóch stron .
  2. . Cebule obieramy i kroimy w piórka dodajemy do podsmażonej wątróbki . Następnie dodajemy plasterki cukinii. Smażymy ,mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym odrobinę ,pieprzem do smaku.
  3. Podlewamy lekko woda ok 4 łyżki i chwilę dusimy . Dodajemy sos do pieczeni z cebulą Knorr wymieszany z wodą -mieszamy wszystko na patelni . Zagotowujemy Podajemy z świeżym pieczywem