| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Wątróbki oczyść z błon, następnie namocz w mleku. Odcedź, przepłucz zimną wodą osusz na papierowym ręczniku. Tak przygotowane wątróbki obtocz w mące. | 
| Krok 2 | 
| Papryki oraz cebulę pokrój w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzej Ramę, poczekaj aż z powierzchni tłuszczu znikną bąbelki, będzie to oznaczać, że osiągnął on odpowiednią temperaturę. | 
| Krok 3 | 
| Na patelnię włóż przygotowane wątróbki, smaż chwilę z obu stron. Dodaj czosnek oraz pokrojone warzywa, dodaj łyżeczkę tymianku i dopraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia. | 
| Krok 4 | 
| Wątróbki przełóż do niedużych, żaroodpornych naczynek. Ich wierzch zakryj szczelnie krążkiem z ciasta francuskiego. | 
| Krok 5 | 
| Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp słodką papryką oraz pozostałym tymiankiem. Naczynka wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika i zapiekaj do momentu, gdy ciasto wyrośnie i nabierze złotego koloru. |