Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebule pokrój w plastry, jabłka obierz i pokrój w cząstki, a śliwki pokrój na mniejsze kawałki. Wszystko razem podsmaż na patelni i przełóż na talerz.
|
Krok 2 |
Wątróbkę umyj, oczyść z żyłek, po czym oprósz w mące i obsmaż na patelni.
|
Krok 3 |
Całość zalej sosem do pieczeni Knorr, rozmieszanym w 200 mililitrach wody. Dopraw majerankiem i gotuj jeszcze 8 minut.
|
Krok 4 |
Następnie dodaj do niej wszystkie podsmażone wcześniej składniki. |
Krok 5 |
Przygotuj sałatkę: Sos vinaigrette z opakowania Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody.
|
Krok 6 |
Kapustę pokrój w cienkie plastry, marchew zetrzyj, a orzechy rozkrusz. Dokładnie je wymieszaj. Całość zalej przygotowanym sosem sałatkowym i ponownie wymieszaj. |