Wątróbka drobiowa

36


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
wątróbka drobiowa500 gramów
Sos do pieczeni ciemny Knorr1 opakowanie
średnie cebule2 sztuki
jabłka2 sztuki
marchewka1 sztuka
kapusta pekińska1 sztuka
suszone śliwki10 gramów
orzechy włoskie5 gramów
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
woda200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebule pokrój w plastry, jabłka obierz i pokrój w cząstki, a śliwki pokrój na mniejsze kawałki. Wszystko razem podsmaż na patelni i przełóż na talerz.
Krok 2
Wątróbkę umyj, oczyść z żyłek, po czym oprósz w mące i obsmaż na patelni.
Krok 3
Całość zalej sosem do pieczeni Knorr, rozmieszanym w 200 mililitrach wody. Dopraw majerankiem i gotuj jeszcze 8 minut.
Krok 4
Następnie dodaj do niej wszystkie podsmażone wcześniej składniki.
Krok 5
Przygotuj sałatkę: Sos vinaigrette z opakowania Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody.
Krok 6
Kapustę pokrój w cienkie plastry, marchew zetrzyj, a orzechy rozkrusz. Dokładnie je wymieszaj. Całość zalej przygotowanym sosem sałatkowym i ponownie wymieszaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl