Wątróbka drobiowa
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wątróbka drobiowa - 500 gramów
  • Sos do pieczeni ciemny Knorr - 1 opakowanie
  • średnie cebule - 2 sztuki
  • jabłka - 2 sztuki
  • marchewka - 1 sztuka
  • kapusta pekińska - 1 sztuka
  • suszone śliwki - 10 gramów
  • orzechy włoskie - 5 gramów
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • woda - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebule pokrój w plastry, jabłka obierz i pokrój w cząstki, a śliwki pokrój na mniejsze kawałki. Wszystko razem podsmaż na patelni i przełóż na talerz.
  2. Wątróbkę umyj, oczyść z żyłek, po czym oprósz w mące i obsmaż na patelni.
  3. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr, rozmieszanym w 200 mililitrach wody. Dopraw majerankiem i gotuj jeszcze 8 minut.
  4. Następnie dodaj do niej wszystkie podsmażone wcześniej składniki.
  5. Przygotuj sałatkę: Sos vinaigrette z opakowania Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody.
  6. Kapustę pokrój w cienkie plastry, marchew zetrzyj, a orzechy rozkrusz. Dokładnie je wymieszaj. Całość zalej przygotowanym sosem sałatkowym i ponownie wymieszaj.