Wątróbka drobiowa

38


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
wątróbka drobiowa500 gramów
Sos do pieczeni ciemny Knorr1 opakowanie
średnie cebule2 sztuki
jabłka2 sztuki
marchewka1 sztuka
kapusta pekińska1 sztuka
suszone śliwki10 gramów
orzechy włoskie5 gramów
majeranek1 łyżka
woda200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebule pokrój w plastry, jabłka obierz i pokrój w cząstki, a śliwki pokrój na mniejsze kawałki. Wszystko razem podsmaż na patelni i przełóż na talerz.
Krok 2
Wątróbkę umyj, oczyść z żyłek, po czym oprósz w mące i obsmaż na patelni.
Krok 3
Całość zalej sosem do pieczeni Knorr, rozmieszanym w 200 mililitrach wody. Dopraw majerankiem i gotuj jeszcze 8 minut.
Krok 4
Następnie dodaj do niej wszystkie podsmażone wcześniej składniki.
Krok 5
Przygotuj sałatkę: Sos vinaigrette z opakowania Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody.
Krok 6
Kapustę pokrój w cienkie plastry, marchew zetrzyj, a orzechy rozkrusz. Dokładnie je wymieszaj. Całość zalej przygotowanym sosem sałatkowym i ponownie wymieszaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl