Wątróbka duszona w sosie z cebulką
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wątróbka - 25 dekagramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • Sos do pieczeni jasny Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietana 12% - 100 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów
  • mąka - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i oczyść wątróbkę, pokrój ją na kawałki, po czym dodaj Delikat przyprawę uniwersalną Knorr.
  2. Następnie pokrój cebulę w kostkę.
  3. Obtocz wątróbkę w mące i usmaż. Pod koniec wrzuć na patelnię cebulę i smaż ją do momentu, kiedy się zeszkli.
  4. Zalej całość Sosem do pieczeni jasnym Knorr, rozprowadzonym z zimną wodą oraz śmietaną. Duś około 5 minut - do czasu, gdy sos zgęstnieje. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj.