|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 3 sztuki | |
mąka pszenna | 4 szklanki | |
cukier | 1 szklanka | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
mleko sojowe | 100 mililitrów | |
siemie lniane zmielone | 3 łyżki | |
jabłko | 1.5 kilogramów | |
bułka tarta | 1 łyżka | |
cynamon | 4 łyżeczki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzyj z cukrem na ogniu, do drugiego naczynia wsyp pozostałe składniki. Następnie połącz obie mieszanki i wstaw ciasto do lodówki. |
Krok 2 |
W tym czasie utrzyj jabłka, wymieszaj je z cukrem waniliowym, cynamonem oraz z bułką tartą. |
Krok 3 |
Ciasto podziel na pół, jedną częścią wyklej spód blaszki. |
Krok 4 |
Na przygotowaną w ten sposób blaszkę wysyp jabłka. Wierzch posyp małymi kawałkami pozostałego ciasta. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |