Wegańska szarlotka

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia3 sztuki
mąka pszenna4 szklanki
cukier1 szklanka
cukier waniliowy1 opakowanie
proszek do pieczenia2 łyżeczki
mleko sojowe100 mililitrów
siemie lniane zmielone3 łyżki
jabłko1.5 kilogramów
bułka tarta1 łyżka
cynamon4 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Kasię utrzyj z cukrem na ogniu, do drugiego naczynia wsyp pozostałe składniki. Następnie połącz obie mieszanki i wstaw ciasto do lodówki.
Krok 2
W tym czasie utrzyj jabłka, wymieszaj je z cukrem waniliowym, cynamonem oraz z bułką tartą.
Krok 3
Ciasto podziel na pół, jedną częścią wyklej spód blaszki.
Krok 4
Na przygotowaną w ten sposób blaszkę wysyp jabłka. Wierzch posyp małymi kawałkami pozostałego ciasta.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl