| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 3 sztuki | |
| mąka pszenna | 4 szklanki | |
| cukier | 1 szklanka | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| mleko sojowe | 100 mililitrów | |
| siemie lniane zmielone | 3 łyżki | |
| jabłko | 1.5 kilogramów | |
| bułka tarta | 1 łyżka | |
| cynamon | 4 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię utrzyj z cukrem na ogniu, do drugiego naczynia wsyp pozostałe składniki. Następnie połącz obie mieszanki i wstaw ciasto do lodówki. |
| Krok 2 |
| W tym czasie utrzyj jabłka, wymieszaj je z cukrem waniliowym, cynamonem oraz z bułką tartą. |
| Krok 3 |
| Ciasto podziel na pół, jedną częścią wyklej spód blaszki. |
| Krok 4 |
| Na przygotowaną w ten sposób blaszkę wysyp jabłka. Wierzch posyp małymi kawałkami pozostałego ciasta. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |