|
Składniki | ||
oliwa | 3 łyżki | |
cebula | 0.5 sztuk | |
fasola czerwona z puszki | 70 gramów | |
puszka kukurydzy | 1 sztuka | |
pomidory z puszki | 100 gramów | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
Kaszotto meksykańskie Knorr | 1 opakowanie | |
placki na tortille | 6 sztuk | |
awokado | 0.25 sztuk | |
świeża kolendra | 1 pęczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku przesmaż na oliwie cebulę. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, fasolę, kukurydzę, paprykę, pomidory i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut. |
Krok 2 |
Gdy kaszotto będzie gotowe nałóż go na placki kukurydziane. Dodaj avocado pokrojone w kostkę oraz kolendrę i zwiń. |
Krok 3 |
Grilluj burito na patelni. Podawaj z salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i limonką. |
Autor: przepisy.pl |