| |||||||||
| Składniki | ||
| oliwa | 3 łyżki | |
| cebula | 0.5 sztuk | |
| fasola czerwona z puszki | 70 gramów | |
| puszka kukurydzy | 1 sztuka | |
| pomidory z puszki | 100 gramów | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| Kaszotto meksykańskie Knorr | 1 opakowanie | |
| placki na tortille | 6 sztuk | |
| awokado | 0.25 sztuk | |
| świeża kolendra | 1 pęczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku przesmaż na oliwie cebulę. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, fasolę, kukurydzę, paprykę, pomidory i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut. |
| Krok 2 |
| Gdy kaszotto będzie gotowe nałóż go na placki kukurydziane. Dodaj avocado pokrojone w kostkę oraz kolendrę i zwiń. |
| Krok 3 |
| Grilluj burito na patelni. Podawaj z salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i limonką. |
| Autor: przepisy.pl |