Wegańskie burittos z kaszottem

4


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
oliwa3 łyżki
cebula0.5 sztuk
fasola czerwona z puszki70 gramów
puszka kukurydzy1 sztuka
pomidory z puszki100 gramów
papryka czerwona1 sztuka
Kaszotto meksykańskie Knorr1 opakowanie
placki na tortille6 sztuk
awokado0.25 sztuk
świeża kolendra1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
W garnku przesmaż na oliwie cebulę. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, fasolę, kukurydzę, paprykę, pomidory i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.
Krok 2
Gdy kaszotto będzie gotowe nałóż go na placki kukurydziane. Dodaj avocado pokrojone w kostkę oraz kolendrę i zwiń.
Krok 3
Grilluj burito na patelni. Podawaj z salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i limonką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl