Wegańskie burittos z kaszottem
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • oliwa - 3 łyżki
  • cebula - 0.5 sztuk
  • fasola czerwona z puszki - 70 gramów
  • puszka kukurydzy - 1 sztuka
  • pomidory z puszki - 100 gramów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - 1 opakowanie
  • placki na tortille - 6 sztuk
  • awokado - 0.25 sztuk
  • świeża kolendra - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. W garnku przesmaż na oliwie cebulę. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, fasolę, kukurydzę, paprykę, pomidory i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.
  2. Gdy kaszotto będzie gotowe nałóż go na placki kukurydziane. Dodaj avocado pokrojone w kostkę oraz kolendrę i zwiń.
  3. Grilluj burito na patelni. Podawaj z salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i limonką.