| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Tofu rozkrusz. Paprykę, pomidory oraz cebulę pokrój w kostkę. Czosnek rozgnieć. |
| Krok 2 |
| Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i smaż tofu. Następnie dodaj paprykę, cebulę, czosnek i smaż wszystko aż będzie rumiane. |
| Krok 3 |
| Dodaj wszystkie przyprawy i smaż jeszcze 1 minutę. |
| Krok 4 |
| Teraz dodaj fasolę, pastę pomidorową, żółte pomidory i duś całość aż wszystkie składniki się połączą i nadmiar wody odparuje. |
| Krok 5 |
| Awokado obierz i pokrój w paseczki. Podobnie pokrój kapustę. |
| Krok 6 |
| Mieszanką warzyw i tofu nadziewaj muszelki taco. Na wierzchu nałóż salsę z awokado i kapusty. |