Wegańskie tacos

21


Łatwe


40 min.


4 os.

Składniki
Nadzienie::
tofu250 gramów
żółta papryka1 sztuka
czerwona cebula2 sztuki
ząbek czosnku2 sztuki
czerwona fasola z puszki150 gramów
pasta pomidorowa70 gramów
pomidory6 sztuk
Przyprawa Adobo Knorr2 łyżki
kmin rzymski1 łyżeczka
papryka słodka1 łyżeczka
olej6 łyżek
Dodatki::
muszelki taco 8 sztuk
czerwona kapusta50 gramów
dojrzałe awokado1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Tofu rozkrusz. Paprykę, pomidory oraz cebulę pokrój w kostkę. Czosnek rozgnieć.
Krok 2
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i smaż tofu. Następnie dodaj paprykę, cebulę, czosnek i smaż wszystko aż będzie rumiane.
Krok 3
Dodaj wszystkie przyprawy i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 4
Teraz dodaj fasolę, pastę pomidorową, żółte pomidory i duś całość aż wszystkie składniki się połączą i nadmiar wody odparuje.
Krok 5
Awokado obierz i pokrój w paseczki. Podobnie pokrój kapustę.
Krok 6
Mieszanką warzyw i tofu nadziewaj muszelki taco. Na wierzchu nałóż salsę z awokado i kapusty.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl