Wege spaghetti

Składniki:

  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • makaron rurki - 0.4 kilogramów
  • czerwona soczewica z puszki - 1 opakowanie
  • pomidory krojone z puszki - 1 opakowanie
  • przecier pomidorowy - 0.5 litrów
  • kostka warzywna - 2 sztuki
  • ser ementaler - 4 plastry
  • oregano - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • maggi - 1 łyżeczka
  • pieprz cayenne - 1 szczypta
  • bazylia - 1 szczypta
  • bułka tarta - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Pokroić i usmażyć cebulę w między czasie można przygotowywać makaron
  2. Dodać pomidory i przecier, zagotować
  3. Rozpuścić dwie kostki warzywne, dodać soczewicę
  4. Przyprawić odrobiną pieprzu, pieprzu cayenne, oregano oraz maggi, większą ilością bazylii
  5. Wedle uznania zagęścić odrobinę bułką tartą
  6. Podawać z makaronem i startym (lub pokrojonym w kostkę) serem Zalecana porcja: 100 g makaronu, sos, 1 plaster sera / osobę