Wegetariańska sałatka z warzywami i kuskus
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza kuskus - 1.5 szklanek
  • bulion warzywny - 1.5 szklanek
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • pomidorki cherry - 100 gramów
  • młody por - 1 sztuka
  • świeża kolendra - 0.5 pęczków
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 5 łyżek
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę wsyp do miski, wlej łyżkę oliwy. Bulion zagotuj, a następnie zalej nim kaszę i przykryj. Pozostaw na kilka minut, aż kuskus wchłonie całkowicie płyn. Rozdrobnij widelcem.
  2. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.
  3. Rozdrobnij warzywa: papryki pokrój w paski, pora w krążki, a pomidorki na połówki. Warzywa zalej przygotowanym sosem Knorr, dodaj pokrojoną kolendrę oraz pieprz i wymieszaj.
  4. W salaterce umieść wystudzony kuskus. Na wierzch wyłóż przygotowane warzywa. Gotową sałatkę podawaj z bagietką.