Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa umyj i pokrój w niewielką kostkę. Czosnek posiekaj. |
Krok 2 |
W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, dodaj cebulę oraz pastę curry. |
Krok 3 |
Do czosnku i cebuli wsyp pozostałe warzywa i smaż chwilę na mocnym ogniu. Całość zalej mlekiem, zagotuj i dopraw do smaku Delikatem Knorr. |
Krok 4 |
Warzywa duś 5-8 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę. |
Krok 5 |
Gotowe warzywa przełóż do czterech bulionówek. Z płata ciasta wytnij cztery krążki o średnicy nieco większej od naczyń. |
Krok 6 |
Bulionówki nakryj ciastem, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Ustaw je na blasze i wstaw do nagrzanego do 200 °C
piekarnika na 10-15 minut. Zapiekaj do momentu, gdy ciasto napęcznieje i nabierze złotej barwy. |