| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa umyj i pokrój w niewielką kostkę. Czosnek posiekaj. |
| Krok 2 |
| W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, dodaj cebulę oraz pastę curry. |
| Krok 3 |
| Do czosnku i cebuli wsyp pozostałe warzywa i smaż chwilę na mocnym ogniu. Całość zalej mlekiem, zagotuj i dopraw do smaku Delikatem Knorr. |
| Krok 4 |
| Warzywa duś 5-8 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę. |
| Krok 5 |
| Gotowe warzywa przełóż do czterech bulionówek. Z płata ciasta wytnij cztery krążki o średnicy nieco większej od naczyń. |
| Krok 6 |
| Bulionówki nakryj ciastem, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Ustaw je na blasze i wstaw do nagrzanego do 200 °C
piekarnika na 10-15 minut. Zapiekaj do momentu, gdy ciasto napęcznieje i nabierze złotej barwy. |