Wegetariańskie curry pod kapeluszem

1


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
dynia100 gramów
bakłażan1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
cukinia1 sztuka
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
świeża kolendra1 pęczek
pasta curry1 łyżka
mleko kokosowe200 mililitrów
ciasto francuskie1 sztuka
jajko1 sztuka
sezam1 łyżeczka
olej2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa umyj i pokrój w niewielką kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 2
W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, dodaj cebulę oraz pastę curry.
Krok 3
Do czosnku i cebuli wsyp pozostałe warzywa i smaż chwilę na mocnym ogniu. Całość zalej mlekiem, zagotuj i dopraw do smaku Delikatem Knorr.
Krok 4
Warzywa duś 5-8 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.
Krok 5
Gotowe warzywa przełóż do czterech bulionówek. Z płata ciasta wytnij cztery krążki o średnicy nieco większej od naczyń.
Krok 6
Bulionówki nakryj ciastem, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Ustaw je na blasze i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10-15 minut. Zapiekaj do momentu, gdy ciasto napęcznieje i nabierze złotej barwy.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl